Stadshagenrun1Tijdens een gesprek met Karel Jan Voogd naar aanleiding van mijn eigen kracht conferentie nodigde hij mij uit een "column" te schrijven over de relatie tussen hardlopen en ondernemen. Deze uitnodiging heb ik als schrijver met beide handen aangenomen. Als columnist hoef je je namelijk niet aan de feiten te houden. Als schrijver komt dan alle creativiteit in mij omhoog borrelen! Optimist dat ik ben vloog ik er als een sprinter vol in.

Heb ik dan iets met beide onderwerpen? Ja!

Mijn eerste marathon liep ik voor de cliniclowns. De zwaarste en mooiste natuur marathon van Nederland. De Britse top ondernemer Tony de Nunzio was destijds bij monde van Maxeda de hoofdsponsor van mijn sponsorloop voor de cliniclowns! Sinds het jaar 2006 is er veel veranderd in de loperswereld. Ook in de ondernemers wereld is er veel veranderd. In het jaar 2006 was het lopen koppelen aan een goed doel nog niet zo massaal als nu. Tegenwoordig loop ik met de warmlopers voor goede doelen.

Dit jaar voor de stichting van Jan ten Bloemendal. Als loper dien je tegenwoordig wel creatiever te zijn geld binnen te halen. Daarom ga ik naast dat ik voor Jan zijn stichting hardloop ook zingen. Ik ben hiermee te volgen via twitter "@dreamin-man". Dit is een lied van Neil Young. Ik luister al sinds mijn veertiende naar de muziek van deze muzikant. Neil Young weet dat ik iets met zijn liedje doe in Nederland en liet via twitter weten: " When you walk in to my life on the heals of a dream i thought i saw in your eyes a little bit of me!"

In de zomer van 2013 ben ik begonnen met ondernemen. Als je een paar loopschoenen koopt begin je ook niet gelijk met de marathon. Je luistert naar ervaren lopers. En dan na veel lopen besluit je die marathon te gaan lopen. Zo is het ook met ondernemen. Ik ben begonnen met de eerste contouren van mijn plan te beschrijven. Veel luisteren naar andere ervaren ondernemers. Inmiddels is het een paar keer herschrijven. Vandaag heb ik een gesprek met een oud directeur van mij die al veel bedrijven heeft opgezet.

Lange adem, lijden, doorzettingsvermogen, inventiviteit creativiteit, leiderschap, het zijn zaken die de loper kent maar de ondernemer ook. De relatie tussen hardlopen en ondernemen is gelegd.

U als lezer vraagt u zich nu misschien af: wat ga jij dan ondernemen? Ik ga een kringloopwinkel opzetten in Hattem. Ik ga inboedels inzamelen en deze door verkopen. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een plaatselijke goed doel. Suggesties voor goede doelen zijn welkom. Behalve dat ik een kringloopwinkel ga opzetten ga ik straks ook zingen en hardlopen voor het plaatselijke goede doel.

Er is dus een duidelijke relatie tussen mijn hardlopen en mijn ondernemersplan. De belangrijkste relatie tussen mijn hardlopen en mijn ondernemersplan is toch wel plezier. Plezier zet ons in beweging! Dat is iets wat we allemaal heel erg hard nodig hebben.

Zowel zakelijk als privé!

(NB: op de foto de reguliere schrijver van de blog op zijn rug gefotografeerd tijdens de Stadshagenrun - een zeven jaar oud initiatief in gang gezet door de gastschrijver Harry Bartelds)